M O N D A Y
 
Bilden här ovan är tagen i lördags förmiddag då jag precis gjort mig färdig och skulle ta lilltuben in till stan för att möta upp min fina kompis Ida för en liten fikadejt. Inte så konstigt att jag var glad.
 
Kan meddela er, mina små trogna läsare, att jag inte ser fullt lika pepp ut i skrivande stund. Klockan sju imorses låste jag upp dörrarna på jobbet och när klockan var 19:45 satte jag åter min fot i vår lilla lya. Världens längsta jävla dag, med andra ord. Därför var det extra fint att Jesper lagade svingod mat, som alltid, och att jag fick krama om min lillebror som kom till storstan i förmiddags och ska vara hos oss ett par dagar. Hade gärna sluppit jobba dessa dagar och istället umgåtts med honom, men så äre. Vi får ju iallafall kvällarna tillsammans! 
 
Under förmiddagen idag på jobbet, när klockan var typ halv tio, var en utav mina kollegor och hämtade vår ena matvagn som var fullproppad med disk. Man får liksom ha lite framförhålling hos oss och se till att sånt där är klart innan det är dags för lunch. När min kollega kom in på avdelningen med vagnen ställer sig en utav våra 1,5-åringar upp, höjer armarna i luften och skriker: "MEJJANMÅJ!". Så himla glad och bara si sådär fyra och en halv timme för tidigt för mellis. Väldigt gulligt iallafall och vi skrattade åt detta en lång stund. Och jag dör inombords varje gång dessa små pluttar kommer springades och ropar mitt namn och sträcker ut armarna för att ge mig en kram. Sånna där små ljusglimtar som kan göra den kaosigaste/längasta dagen till något alldeles perfekt.
 
2015-01-24

"Det är dags för fredagmys!" sjöng jag igår kväll när jag och Jesper entrade akuten i Solna centrum tillsammans. Eller nä. Det gjorde jag så klart inte. Men på akuten var vi iallafall. En har ju blivit ganska van vid att mannen berättar i telefon från jobbet att han skurit sig eller bränt sig och tar kanske därför inte så allvarligt på't längre, men denna gången räckte det alltså inte med lite plåster. 
 
Jag följde med in i rummet men stod med ryggen vänd åt Jesper från allra första början när sköterskan började göra rent tummen på honom. Sen kom det in en tjej som bara behövde dela rummet med oss en snabbis för att ta ett blodprov. Hör från andra sidan rummet att sköterskan säger till henne att nu kommer det sticka till lite i fingret och i samma sekund som jag hör klicket från den där lilla saken man sticker till med känner jag hur jag är på väg att svimma. Blir kallsvettig och känner själv hur jag tappar all färg i ansiktet och vet inte vart jag ska ta vägen. En läkare kommer in till Jesper för att klippa loss den stora skinnbiten han skurit bort och som fortfarande hänger fast i tummen i en smal liten tråd och sen behövs det läggas bedöving innan dom kan sy ett par stygn. Sköterskan säger att Jesper kanske vill lägga sig ner ifall han är på väg att svimma och jag tänker att det kanske är bättre att du frågar mig istället för jag kommer nämligen snart att bli en extra patient för er. Läkaren tar fram sin lilla spruta och jag utbyter en snabb blick med Jesper och mimar med läpparna att jag sätter mig nog lite ute i korridoren istället. Och sen satt jag där ute på en stol och kikade på Jesper genom en glipa i dörren medans han fick plåga sig igenom sprutan och fyra stycken stygn. 
 
Känner väl efter den lilla händelsen att jag eventuellt inte kommer få något pris för världens mest stöttande sambo utan kanske har större chans på titeln som världens mest spruträdda människa. Yay me!
 
L I S T A
Vad har du gjort idag?
Åh! Idag har jag bara gjort massor utav roliga saker! Jag har jobbat, handlat, hängt tvätt, plockat i och ur diskmaskinen, lagat mat, duschat och tittat på teve. Vardagen bjuder alltid på såna himla överraskningar. 

Hissbild från ett utav dagens moment: färdigjobbad och kvällens matvaror inhandlade. 

Vad har du på dig?
Trosor, sköna byxor och en stor tröja.

Hur mår du?
Jag mår väl bra. Försöker tänka att jag gör det iallafall. Förra veckan var så jävla dålig och jobbig och stressig så allting känns ju bra i jämförelse med det. Har heller ingen huvudvärk som jag haft två kvällar i rad annars. Hurra för det!

Vad önskar du just nu?
Att det slutar snöa nån jävla gång. 

Vad har du ätit idag?
Clementin, thaimat till lunch, thaimat till kvällsmat plus glass och nötter.

Vad ska du göra imorrn?
Svaret finns på första frågan.

Och på söndag?
Först ska jag sova länge och försöka njuta utav att vara ledig innan klockan blir typ 16:00 och i vanling ordning får brutal söndagsångest och tänker tankar som att till exempel säga upp mig och flytta hem till mamma igen. 

Vem saknar du?
Mamma, lillebror & Eskil.

Senaste köp?
Nötfärs, chili, matlagningsgrädde och toalettpapper. Åter igen: vardagen är alltid lika spännande!

Vad skrattade du senast åt?
Skrattade åt mig själv då jag rapade i luren när Jesper ringde förut. Bra humor ändå,

Vad grät du senast åt?
Att jag inte ville lämna västgötaschlätta för att åka tillbaks till Stockholm.

Vem sov du senast med?
Jesper, så klart.

Vad läser du just nu?
Jag kommer inte ens ihåg vad boken heter. Nånting med is tror jag.

Senast sedda film?
Frost eller den nyaste Beck-filmen.

Vilken svordom använder du mest?
"Men för helveteeeeeeeee".

Vem var den senaste som ringde dig?
Ni som hängt här inne ett tag vet ju redan svaret. Ledtråd till er andra: denna person födde mig.

Senast 3 inkomna sms?
"Då tar ni ju er framåt iaf!"
"Ah det är sjukt vad segt det är alltså! Hatar att man är så trött hela jävla tiden".
"Nä du kan ha den, det är lugnt. Kram" 

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
"Trööööökigt".

 

En person du tycker är snygg?
Kelly Severide. Det är alltså en karaktär i en serie, ingen riktigt människa. Skulle kunna kolla upp hans riktiga namn egentligen men jag orkar inte. Vet bara att han tydligen är ihop med Lady Gaga???

 

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Jovana. Försöker febrilt få min gamla kollega tillbaks till jobbet då vi verkligen behöver en till BRA person i arbetslaget och hon är ju fasiken det.

Vart vill du åka just nu?
Någonstans där det är varmt, alt. Falsketa. Båda går bra.