MORS DAG
Tack för att du alltid har orkat. 
Tack för alla tårar du har torkat.

Att få ha dig som mamma är livets vinst. 
Du har funntis för mig när jag egentligen förtjänat det som minst.

I snart tjugofyra år har du stått ut, med alla mina dumheter och skrik och tjut. 

Du har blivit arg och skällt och jag har kallat dig saker som är allt annat än snällt.
Ändå har du fortsatt att stötta mig och det har såklart betytt allt för mig.
 
Tack mamma, för att du har format mig till den människa jag faktiskt blivit idag. För att du lärt både mig & min lillebror vad som är viktigt — att vara empatisk, visa andra människor respekt och acceptera att vi alla ibland tycker olika.
 
Jag älskar dig, min fina mamma. 
 
#UTSEENDEÄRALLT
 
 Skickade för en stund sen denna snap till min kära sambo som ej befinner sig i hemmet utan på annan ort idag. Kompenserade irriterade tonen i min text med ett *gulligt* leende men har fortfarande inte fått något svar. Antagligen har han slarvat bort båda två som han har lånat en gång för hundra år sen trots att jag sa typ redan dagen då vi träffades att mina mössor inte är ok att låna då jag har världens minsta huvud och så fort någon annan tryckt på sig mina huvudbonader kan jag inte använda dom mer pga. sinnessjukt uttöjda. Hade ju tänkt att en mössa kunde varit bra att ha idag då ens panna inte är i sitt bästa skick direkt. 
 
Funderade förut på att använda den här mössan. Inte för att den täcker pannan speciellt mycket men med tanke på färgen så kanske den drar lite uppmärksamhet, tänkte jag men sen ångrade jag mig igen. Tycker att pannan ändå har sett ganska ok ut under dagen men då har ju skiten varit övertäckt med salva och det är det inte nu. Ser ut som att jag blivit insektsbiten upprepade gånger på ett och samma ställe typ. Småsårigt och så svullet på det, men jaja. Kan ju hoppas på att uppvisningen är över snabbt så jag får skynda mig hem och mixtra och kleta lite med alla mina salvor igen i hopp om att allting mirakulöst har läkt tills imorgon då vi ska fira Mors dag med att käka brunch ute. 
 
ÄLSKADE FREDAG
Hola amigos! 

Vad gör ni en fredag som denna? En annan sitter hemma i lillsoffan och på riktigt NJUTER av att det är helg igen. Vet ej vad som har varit fel denna veckan men har framför allt varit så jävulskt trött rent fysiskt men även varit riktigt osugen på cirka allting samtidigt som jag varit rastlös på nåt sätt? Märklig känsla men det är inte första, och säkert inte sista, gången jag känt mig sån. Får alltid halvt impulsiva tankar i dessa perioder och vill helt plötsligt göra massa dramatiska saker, typ som att byta jobb. Denna gång funderade jag dock på att skaffa massvis med tatueringar och satt alltså och googlade olika sorters sleeves. Eh, japp... Livskris deluxe.

Har förresten lyckats dra på mig en sån där mysig liten inflammation i pannan. IGEN. Jag fattar inte varför detta ploppar upp titt som tätt? Det börjar som små, små vattenblåsor samlade på en litet område och dagen efter är det illsvullet och till slut blir det ett stort sår av alltihop. Kommer snart gå under namnet Scarface. Första gången jag fick det var för typ åtta år sen och tänkte mest att jag pickar väl hål på alla små blåsor och sminkar över dom. Slutade med att allt blev superinfekterat och spred sig till ögat och jag fick gå på penicilin i en vecka. Har sökt för't på vårdcentralen en gång till efter detta och alltså fått höra att vissa kan få sånt här i samband med t.ex. en förkylning men också att det kallas för solherpes? Alltså som munsår fast det hamnar i pannan och gör det pga för mycket sol. Har dock svårt att tro på det senare då vi ju haft vintervänder hela maj och sett solen sammanlagt typ tio minuter sen detta årets första dag...

Imorgon ska jag & min mormor gå på min lillkusins dansuppvisning. Vad stolt hon ska känna sig då alla hennes kompisar får se mig där. "Där borta är Emma, min kusin, som jag har pratat om. Ja precis, hon den riktigt piffiga tjejen med ett stort horn i pannan". Kan ju bara hoppas att mitt ömma vårdande av dessa små blåsor har hjälpt lite tills imorgon eftermiddag. Smörjar med varenda salva jag lyckats komma åt här hemma.
 
Nu ska jag fortsätta mitt lilla läsningsmarathon. Kepler är utläst så nu kör jag vidare på den andra. Deckare vettni! Kan ligga och sträckläsa såna böcker tills ögena' blör', som en skulle sagt på västgötska. Kanske att jag orkar hålla mig vaken tills Jeppe kommer hem från jobbet men det är väl ingen garanti på det. Fredagkvällar alltså.. så jäkla heliga och framför allt vigda åt hemmamys!