Inför advent och jul och det där
Vill ni veta världens värsta ställe? Drottninggatan i Stockholm en fredag eftermiddag, tre dagar efter löning och lite mindre än en månad innan jul. Alltså jesus christ. Jag hade först tänkt att få färdigt varenda liten julklapp men efter att ha varit inne i tre affärer gav jag liksom upp och satte mig, genomsvettig och irriterad, på tunnelbanan och åkte hem hit istället. 
 
Och på tal om jul så startade jag tidigare i veckan med lite julpynt. Eller ja, julpynt vet jag inte om man kan kalla det heller i och för sig, det är liksom bara en helt vanlig adventsljusstake som dom flesta andra också brukar ha hemma. En julstjärna har jag köpt och ställt fram också. Alltså inte en sån man ska ha i fönstret utan en sån där röd blomma. Först tyckte jag att den såg ganska så tantig ut men nu har jag vant mig. Den är helt ok! 
 
Jesper frågade igår om vi inte skulle ta och ställa fram våra nya adventssaker som vi ska ha i fönstren, varpå jag svarade att nej det ska vi inte för det är liksom inte bråttom då första advent inte är förrän på söndag och innan dess behöver man enligt mig inte ha några ljusstakar eller stjärnor som lyser. (Jag läste någonstans om att den som är född i kräftans stjärntecken kan ha nån tendens till att vara lite traditionsbunden. Det känns som att det eventuellt kan stämma en aning på mig). Jesper tjatade dock vidare med att nästan alla våra grannar faktiskt hade plockat fram sina saker och att dom kanske tror att vi är några tråkmånsar som inte har något pynt, varpå jag svarade att det är väl upp till dom om dom vill fira första advent i förskott men det ska vi iallafall inte göra hemma hos oss. 
 
Känner också nu att jag kanske framstår som en väldigt otrevlig, okänslig och iskall människa/sambo/fästmö, men det är inte så illa som det kanske verkar isåfall. Imorgon är det dags att pynta! Tjoho!
 
Inte så pepp
Hur tråkig är det möjligt att en vardag kan vara? Timmarna på jobbet idag sög musten ur mig fullständigt. Det var sånt där kaos som jag bara tänker mig kan vara på en förskola, från början till slut. När jag äntligen kom hem skulle jag laga mat och lyckades som vanligt att få igång brandlarmet under tiden och fick i vanlig ordning panik för att jag tänker att larmet inte bara hörs i vår lägenheten utan i alla andras också och hade därför inte heller denna gång ro till att försöka stänga av larmet korrekt utan valde att dra ur batteriet och kasta alltihopa under tre kuddar i soffan. Maten blev trots detta ganska god och när jag ätit upp den tog jag ett bad. Nu sitter jag i soffan alldeles ensam och kollar på Big brother och är både kladdig utav och stinker brun utan sol. 

Tanken på att jag ska öpnna imorgon igen på jobbet och därför behöver gå upp tidigare än tidigast får mig att vilja gråta, på riktigt. Jag ställer åter igen frågan: hur i hela helvetet är det tänkt att man ska överleva denna tiden på året? Jag förstår inte. Vet ni om det finns något man kan göra för att bli ett uns piggare så att man inte känner flera gånger om dagen att man helst skulle vilja gräva ner sig tusen meter under jorden och kräla sig uppåt när kalendern visar april månad? Jag & Jesper pratade om en utlandsresa i början på nästa år men som det ser ut just nu kommer det mer eller mindre vara omöjligt att få ledigt från jobbet. Bajs på det.

Min motivation för att ens ta mig ur sängen dessa dagar är att jag vet att det snart är jul. Det är tjugo dagar kvar att beta av på jobbet innan jag åker hem till schlätta i ett par dagar och bara har det gött. Det är skönt att det finns något att se fram emot och att det inte ligger sådär otäckt långt fram heller egentligen. 


Och Eskil, min älskade bebis som den senaste tiden blivit en liten farbror med grått skägg, ditt tjocka ansikte kommer jag pussa sönder när jag kommer hem. BA såru vet! ♥
 
Visste du...
att jag vill att klockan ska ticka på lite snabbare denna afton så att jag inte behöver vara ensam hemma mer.
att min senaste kyss var en väldigt mysig fyllekyss i vår hiss som fick mig att känna mig alldeles nykär.
att jag lyssnar mycket på låtarna som finns med i filmen Frost.
att jag funderar på så himla mycket olika saker hela dagarna bara för att jag är en riktig grubblare.
att jag pratar lite mindre västgötska nu än vad jag gjorde förr.
att jag inte gillar att prova på nya saker, mest för att jag hatar att göra fel.
att min första riktiga kyss med Jesper var hemma i hans soffa.
att jag avskyr när folk smaskar. 
att kärlek är kanske inte alltid massa rosa fluff fluff.
att jag gillar godis, att skratta och hårbottensmassage mest av allt.
att jag alltid kommer att vara så himla tacksam för att jag har världens bästa mamma.
att sist jag grät stod jag och väntade på tunnelbanan.
att min mobiltelefon är en utav mina allra käraste ägodelar.
att när jag vaknar på morgonen vill jag för det mesta sova ännu mer.
att innan jag går och lägger mig måste jag kissa tre gånger innan jag stoppar i mina öronproppar och lägger en t-shirt över ögonen.
att imorgon kommer jag åka in till stan och ta en väldigt efterlängtad lunch med Ida.
att jag hoppas på att den sista månaden innan jul går i en rasande fart.
att jag verkligen vill vissa saker väldigt mycket men det är inget jag vill berätta för er just nu.